• Enter Your Title

Koningshoed (2-4 jaar)

DAGRITME

De kinderen spelen tot 9.30 uur vrij daarna gaan we aan tafel om fruit te eten. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende soorten vers fruit. De kinderen eten het fruit met een vorkje. Als iedereen zijn/haar fruit op heeft krijgt hij/zij een beker limonade. Na het fruit eten gaan we naar het toilet. Kinderen die een luier aan hebben worden gestimuleerd om ook op het toilet te gaan en indien nodig krijgen zij een schone luier. Om ongeveer 10.15 uur wordt er een activiteit aangeboden of gaan we vrij spelen/buiten spelen.

Om 11.30 uur gaan we aan tafel om een boterham te eten. Op de 1e boterham gaat hartig beleg. Daarna kunnen de kinderen nog een boterham kiezen met appelstroop, pindakaas, vruchtenhagel enz. Natuurlijk mogen ze ook weer kiezen voor iets hartigs. Na het brood eten wordt er weer een toiletronde gedaan. De kinderen die nog moeten slapen gaan nu naar bed. Ouders kunnen zelf aangeven of hun kind nog moet slapen en eventueel hoe lang. Er mag van thuis een knuffel en/of speen worden meegegeven.

Het middagprogramma gaat op dezelfde wijze als het ochtendprogramma met om 15.00 uur wat drinken met een biscuitje, crackertje, ontbijtkoek of iets dergelijks. Aan het einde van de middag wordt er nog wat gedronken.


OUDERAPP

Via onze ouderapp sturen wij regelmatig een dagverslag. Ook kunnen we foto’s versturen. Ook kunt u als ouder een bericht naar de betreffende groep sturen.


MANDJES

Alle kinderen op deze groep hebben een eigen mandje met naam en foto erop. In de mandjes worden de knuffels/speentjes bewaard als het kind die heeft. Daarnaast gebruiken we het mandje voor het meegeven van knutselwerkjes of informatie briefjes. Wij vragen u om zelf de mandjes te controleren.


ZIEK

Wanneer er besmettelijke ziektes de ronde doen zoals: waterpokken, vijfde ziekte, krentenbaard etc. hangen wij hierover een affiche op de deur om u goed te kunnen informeren. Een kindje kan natuurlijk altijd ziek worden. Ze hebben vaak nog weinig weerstand en met een groep circuleert er nog wel eens het een en ander. Wanneer een kindje boven de 38.0 graden koorts heeft, is het verstandig om het thuis te houden. Wij kunnen het kindje niet de nodige aandacht geven die het op dat moment nodig heeft. Wanneer uw kindje bij ons ziek wordt, bellen wij altijd even om te overleggen. Als uw kindje ’s morgens komt en het is al niet lekker, dan vinden wij het fijn als u dat even aan ons doorgeeft. Zo kunnen wij uw kindje beter in de gaten houden.


VOEDING/LUIERS

Het kindercentrum voorziet in de standaard voedingsproducten zoals vers fruit, brood en diverse tussendoortjes. Ook luiers zijn inbegrepen.


 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Send Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.