• Enter Your Title

Koningskinderen (0-2 jaar)

DAGRITME

De allerkleinsten houden vaak hun schema aan van thuis. Dit geeft u als ouder aan ons door. We werken met een ouderapp genaamd Nanny4all. Hierin kunt u berichten aan ons sturen. Wij kunnen een dagverslag maken en foto’s en dit aan het einde van de dag naar u sturen via de app.

De kinderen vanaf ongeveer 1 jaar gaan  mee in hetzelfde dagritme. Dit ziet er ongeveer als volgt uit:

7.30-9.30 uur:

De kinderen worden gebracht en mogen aan tafel puzzelen, kleuren of vrij spelen. Baby’s kunnen in de box, het wippertje of ook op de grond spelen. Er is een afgeschermde grond box voor de kleinste.

9.30 10.15 uur:

We ruimen gezamenlijk met de kinderen alles op en gaan aan tafel voor het fruit eten. We hebben een mandje met verschillende soorten vers fruit: appel, banaan, kiwi, peer etc. Ieder kind mag zelf een keuze maken, mits ze dat kunnen. Wij schillen het fruit af en snijden het in stukjes om het vervolgens in een bakje/op een bordje aan te bieden. De kinderen kunnen zelf proberen (of met hulp) de stukjes aan hun vork te prikken en op te eten. Voordat we met z’n allen tegelijk gaan eten, zingen we het liedje: “smakelijk eten”. Als iedereen het fruit op heeft, drinken we met z’n allen. Wij bieden de kinderen water of diksap in een flesje, tuitbeker of een gewone beker aan (afgestemd op hun kunnen). Als iedereen gedronken heeft is het tijd voor de “verschoningsronde”. Alle kinderen worden verschoond, indien nodig, of op de wc gezet. Wij hebben op de groepen luiers voor de kinderen in allerlei maten. Voor sommige kan het wel eens bedtijd zijn en de anderen gaan spelen. Ook is er nu de gelegenheid voor een “activiteit”. De ene keer is dit buitenspelen, dan puzzelen, kleuren of een verf- of plakactiviteit.

11.30-12.30 uur: 

Het is tijd voor de lunch. Op de 1e boterham gaat hartig beleg.  Wij snijden het in stukjes om het vervolgens op een bord aan te bieden zodat ze weer zelf met een vork kunnen prikken. Voordat we met z’n allen beginnen met eten, zingen we het liedje “smakelijk eten” weer. Wanneer de eerste boterham op is, krijgt ieder kindje een (tuit)beker halfvolle melk of indien nodig een fles opvolgmelk. Na de melk mogen ze een tweede boterham. Deze keer mogen ze ook kiezen uit zoet beleg zoals appelstroop of pindakaas. Als alle kinderen klaar zijn met het eten, gaan we ze één voor één omkleden, verschonen en klaar maken om naar bed te gaan. Indien nodig kunnen de kinderen van ons een slaapzak aan krijgen. De kinderen worden lekker ingestopt, geknuffeld en het muziekje gaat aan. Slaap lekker……

12.30-15.00 uur:

De kinderen die wakker zijn gaan spelen. Op de groep worden dan de tafels en stoelen schoongemaakt en de vloer wordt gestofzuigd en gedweild. (Dit doen wij iedere dag!)  Normaal gesproken zijn de  kinderen rond 14.30 – 15.00 uur weer uit bed, worden aangekleed en we gaan aan tafel. We drinken weer water/diksap en eten een rijstwafel, koekje, krentjes, maisfingers of ontbijtkoek.

15.00-16.30 uur:

Er zijn kindjes die eventueel weer naar bed gaan en de kinderen die net uit bed zijn kunnen heerlijk spelen. Dit kan gewoon vrij spel zijn of er wordt een activiteit aangeboden.

16.30-18.00 uur:

Kinderen die geslapen hebben komen weer uit bed. De andere kinderen worden nog eens verschoond en/of op de wc gezet. Daarna krijgen de kinderen, indien nodig, warm eten. Tot één jaar krijgen de kinderen van ons een potje, na één jaar kunt u, als u dat wilt, zelf een potje of andere warme hap meegeven. Alle kinderen krijgen nog een keer drinken. De kinderen worden vervolgens weer opgehaald en er is tijd voor een gesprekje met de ouder over hoe de dag is verlopen.


SLAPEN

Slapen op het kinderdagverblijf is vaak anders als thuis. Er liggen meerdere kindjes op een kamer. Een kindje dat bij ons komt slaapt altijd in hetzelfde bed en heeft eigen beddengoed. Voor de baby’s hebben we in de groep een craddle staan waarmee we het kindje in slaap kunnen wiegen/schommelen. Verder hebben wij ook een wandelwagen waar we (binnen of buiten) uw kindje in slaap kunnen rijden. Een knuffel en/of speentje geeft u van thuis mee.


VOEDING/LUIERS

Het kindercentrum voorziet in de standaard voedingsproducten zoals fruit, brood en tussendoortjes. Kinderen tot 1 jaar krijgen indien gewenst een warme maaltijd. Voor kinderen die ouder zijn dan 1 jaar dienen de ouders zelf voeding mee te brengen als zij willen dat hun kind warm eten krijgt op Camelot. Flesvoeding dient u zelf mee te geven evenals een fles. Ook luiers zijn inbegrepen.


ZIEK

Wanneer er besmettelijke ziektes de ronde doen zoals: waterpokken, vijfde ziekte, krentenbaard etc. hangen wij hierover een affiche op de deur om u goed te kunnen informeren. Een kindje kan natuurlijk altijd ziek worden. Ze hebben vaak nog weinig weerstand en met een groep circuleert er nog wel eens het een en ander. Wanneer een kindje boven de 38.0 graden koorts heeft, is het verstandig om het thuis te houden. Wij kunnen het kindje niet de nodige aandacht geven die het op dat moment nodig heeft. Wanneer uw kindje bij ons ziek wordt, bellen wij altijd even om te overleggen. Als uw kindje ’s morgens komt en het is al niet lekker, dan vinden wij het fijn als u dat even aan ons doorgeeft. Zo kunnen wij uw kindje beter in de gaten houden.


 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Send Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.